Tovább érik a bor a palackban

A palackba töltött bor folyamatosan formálódik, érik, mint ahogyan az alábbi történet is bizonyítja:

A 2016-os évjárat megajándékozott minket egy igen különleges édes furmint borral. Édesapám, amikor fejtés után kóstolgatta, már akkor mondta, hogy "Ez valami nagy labda lesz!" Rajta is maradt ez a Nagy Labda elnevezés, beszélgetéseinkben mindig így jelöltük, különböztettük meg a többi bortól. 2017-ben palackba került, és még abban az évben érdemesnek találtuk megmutatni másoknak is, így elvittük itt Erdőbényén a Vadász-Borász Borversenyre (Országos verseny ez, sok résztvevővel, komoly borászokkal és borokkal!), majd elvittük a Felvidékre, egy ottani szervezésű, nemzetközi versenyre is. Mindkét versenyen aranyérmet kapott a borunk. A következő évben ugyanezt a bort újra versenybe küldtük, mert úgy ítéltük, a palackban tovább tudott fejlődni, és nem csalódtunk. Nagy aranyat, valamint Eperjesen Champion címet hozott nekünk ez a kései szüretelésű furmint, amely a maga 144 g/l maradék cukortartalmával, 8 g/l savtartalmával egy 5 puttonyos aszúnak megfelelő beltartalmi értékekkel rendelkezik, és mostanában már új nevén, szerényen csak Championnak szólítjuk.

Vinito Borászat
https://www.vinito.hu/p/tokaji-furmint-edes-feherbor-2016