Fesztiválmustra Erdőbénye környékén

2019.03.11

Hamarosan indul a fesztiválszezon, ezért gondoltam, hogy 3 borászattal kapcsolatos fesztivált ajánljak a figyelmetekbe.

Először is engedjétek meg, hogy a Bor, mámor ...Bénye Fesztivállal kezdjem, amely 2019. augusztus 15 és 18 között kerül megrendezésre, ahogy a szlogen tartja, 'fesztivál a kertekben'.

Ez a fesztivál igen sajátságos a maga hangulatával, üzenetével és megvalósulásában. Itt, Erdőbényén nem a főtéren megrendezésre kerülő tömegrendezvényről van szó, hanem a borászatok kertjeiben zajlanak a programok. Találhattok itt zenei, képzőművészeti és szinte minden művészeti ágat érintő programot egyaránt. Természetesen két üzenete van ennek a rendezvénynek: minél többen ismerjék meg Erdőbényét és kapjanak betekintést az itteni dűlők szőlőiből készített borok izvilágába.

Büszke vagyok rá, hogy ez a pici Zempléni falu ilyen elismert fesztivált rendezhet. Az idei programot még a későbbiekben ismerhetjük meg, amint tudomásomra jut, értesítelek benneteket.

A Tolcsvai Borfesztivál augusztus 9-11- ig kerül megrendezésre a Szirmay-Waldbott Kastély kertjében. Lesznek itt zenei programok, amelyek minden igényt igyekeznek kielégíteni három napon keresztül, de természetesen megkóstolhatjátok Tolcsva borait is.

Időben a legközelebb a 2019. május 11-én Boldogkőváralján kerül megrendezésre a Gyümölcs Bor és Fröccs Fesztivál. Kóstolhattok itt különleges eper, cseresznye, kajszibarack borokon túl különböző fröccsöket, és megismerkedhettek a környék őstermelői által nyújtott gasztronómiai élményekkel.

Bízom benne, hogy sikerült kedvet csinálnom a fesztiválozáshoz, és ha szeretnétek részesei lenni ezeknek a rendezvényeknek, szállásotokat foglaljátok le minél hamarabb, mert nagyon gyorsan elkapkodják őket.

Vinito Borászat
https://www.vinito.hu